موضوع: بطاطس في المطاعم الجمعة مارس 27, 2009 3:19 pm
[center]ه[color=orange]لا بالجميع راح أقول لكن على طريقه روعه من يوم ما جربتها وأنا ما أقلي البطاطس غير بهالطريقه لأنها النتيجه تكون مثل المطاعم في اللون [size=24][size=24]والطراوه من الداخل وفي الطعم أيضاً تجيبوا البطاطا وتقشروها طبعا و تقطعوها أصابع وبعدين أثناء التقطيع بتكونوا حاطين قدر به ماء و مقدار مناسب من الملح على النار بس تخلصوا تقطيع بتكون المياه بتغلى وتزيدوا مع الماء خل أيضاً ولكن ليس قبل الغليان يعني بس تغلي المياه تزيدوها مقدار ربع كوب من الخل وتضيفوا البطاطس وتتركوها تاخذ غلوتين مع الماء والملح والخل لمدة خمس دقائق بعدين بتصفوها من الماء و تسخنوا الزيت وتقلوا عادي وراح تلاحظوا انها راح تاخذ وقت اطول شوي من العادي في الزيت لكن لا تنتظروا حتى تأخذ لون أحمر ( العادي للون البطاطا المقليه بالبيت ) لا طلعوها وهي شبه صفراء يعني لو تركتوها لتاخذ اللون الأحمر او الذهبي الداكن راح تطلع يابسه زياده عن اللازم بس راح تجربوها وما تغيروا هالطريقه وعلى فكره هالطريقه بتكون رائعه مع تقطيع البطاطس حلقات رقيقه جداً مثل منتجات الشيبسي جربوا مع الحلقات الرقيقه لكن [/size]طبعاً مع تقليل مدة الغلي وراح تحصلوا على طبق شيبسي ولا اروع ياريت يعجبكم[/size][/color][/center]
موضوع: رد: بطاطس في المطاعم السبت فبراير 13, 2010 6:15 pm
مرةحلوة
زهره البنفسج(الاء) °•(عضوهـ)•°
عدد الرسائل : 16العمر : 28الموقع : مصر /بلطيم/الحمادالعمل والترفيه : طالبالمزاج : مدلع اخر دلعالجنسية : مصركيف تعرفت علينا : قوقلالمهنة : المزاج : السٌّمعَة : 0الشلة المشتركة فيها : شله من يحبنىتاريخ التسجيل : 14/06/2010
موضوع: رد: بطاطس في المطاعم الثلاثاء أغسطس 03, 2010 12:47 pm
انا الاء من كفر الشبخ واكلتى المفضله هى الاندومى والطريقه هى انى اغلى الميه وبعدين احط الاندومى وبعجين لما يجهز الصفيه من الميه وبعدين احكه فى اطبف واحط عليه البهارات الموجوده بالكيس وهى دى اكلتى المفضله انا وشيماء بنت خالتى